A SZILIKÁT LEGJAVA

A SZILIKÁT LEGJAVA
A Virág Judit Galéria nyári csoportos kiállításán most a kerámiaművészet kerül fókuszba a Zsdrál Art Kortárs Művészeti Galériával való közös együttműködésnek köszönhetően. A tárlat az iparművészet, ezen belül a kortárs kerámiaművészet sokoldalúságát szeretné bemutatni 8 magyar, pécsi kötődésű és egy nemzetközi kerámiaművész alkotásain keresztül.
A kerámia-kultúra különösen nagy múltra tekint vissza Magyarországon, elég csak olyan manufaktúrákra, porcelángyárakra gondolni, mint a Zsolnay, a Herendi vagy a Hollóházi. Jóllehet, hogy a kerámiát gyakran egy konzervatív és kissé egyhangú műfajnak bélyegzik, azonban a ránk maradt hagyományokon túlmutató, folyamatosan megújuló és fejlődő művészeti ágazatról van szó. Ennek a progresszív folyamatnak a képviselői azok az alkotók is, akiknek munkáit most testközelből szemrevételezhetjük.
A kiállításon látható művészek közös pontja a kerámiához és a porcelánművészethez való haladó attitűd és az anyaghoz való találékony, de alázatos fordulás. Munkásságuk nemzetközi színtereken is megállják a helyüket, a kiállítók egytől egyig rendszeresen vesznek részt külföldi és hazai konferenciákon, versenyeken és csoportos kiállításokon.
A kiállító művészek: Nagy Márta, Rejka Erika, Babos Pálma, Husz Ágnes, Maróti Viktória, Varga Judit, Füzesi Zsuzsa, Simcha Even-Chen és Simon Zsolt József.
A kiállított műtárgyak megvásárolhatóak, pontos árakért kérjük érdeklődjenek a galériában.
Nyitvatartás:
A kiállítás hétköznapokon, 10-től 18 óráig látogatható.
© Copyright 2019-2024   -   Zsdrál Art   -  GDPR  -   Webdesign: Felanetre